Stressmanagement

Te lang, teveel. Daarom voel je je zo belabberd!

Hoe vervelend is het niet om te merken dat je wel graag wílt, maar het je gewoonweg niet meer lúkt? Dat is wat er gebeurt als je stressklachten niet op tijd op de juiste manier aanpakt. Het gaat van kwaad tot erger en uiteindelijk kun je zelfs in een burn-out terecht komen.

Chronische stress slurpt energie uit je lichaam. Helaas heb je niet op tijd deze ‘dure’ energie aangevuld. Het energie slurpen moet stoppen, daarna kan je de batterij weer gaan opladen.
Herstel

Herstellen van stressklachten begint allereerst met het stoppen van de roofbouw die je aan het plegen bent. Daarna ga je stapsgewijs reserves opbouwen. Uiteindelijk ga je de draad langzaam aan weer oppakken. Tijdens je wandelcoachtraject krijg je nieuwe kennis en vaardigheden om te voorkomen dat je in herhaling valt.

Herstellen door stapsgewijs reserves op te bouwen

Naast de beginselen van Mindfulness-Based Stressreductie (MBSR), wordt ook gebruik gemaakt van de stressherstelmethode van het CSR-Centrum.

Waar ligt jouw focus?

Wanneer loop je jezelf eigenlijk voorbij? Wat zijn de uitdagingen die er voor jou écht toe doen? Juist door nu even stil te staan en je af te vragen waar je eigenlijk mee bezig bent voorkom je dat je jezelf voorbij loopt. Waar ben je mee bezig? Is dit echt belangrijk voor je? Hoe houd je dit duurzaam vol? Vanuit persoonlijke groei en ontwikkeling én een gezonde energiebalans de juiste keuzes maken.

Tijdens een wandelcoachtraject neem ik je mee en laat ik je ervaren wat stress met jou doet en welke alternatieve keuze voor jou het beste voelt. Stap voor stap ga je werken aan het opbouwen van je energie. Uit de burn-out naar een gezonde energiebalans.