Ambitie Coach – Pepita

WalkingSense – Vernieuwing – Vervanging – Versteviging

Mijn missie

Het is mijn missie om jou te helpen beslissingen te nemen om jouw ambities waar te maken. Coachingsvragen die aan joúw werk- en leefplezier beantwoorden. Dit kan het waarmaken zijn van kleine of grote dromen.

Joúw oplossing

Belemmeringen liggen altijd op de loer, maar door er met een andere blik naar te kijken, ontdek je vaak nieuwe oplossingsmogelijkheden. Graag help ik jou om mijn expertise in het vergroten van zelfsturing, in te zetten en jouw oplossend vermogen te versterken. Hiermee krijg jij belemmeringen scherp in het vizier en kan je de weegschaal laten doorslaan naar weloverwogen beslissingen die je vooruit helpen. Een stap in de goede richting.

Mijn expertise

Onderwijs

Sinds achtien jaar ben ik als onderwijskundig professional werkzaam met (jong)volwassenen in het beroepsonderwijs. Inzet is de zelfsturing van deelnemers te vergroten, door vaardig te worden in het oplossen van vraagstukken die je echt boeien.

Wie ben ik

‘Huis-tuin en keukenvragen’

Na een sociaal-wetenschappelijke studie aan de Landbouwuniversiteit, heb ik een aantal jaar projectmatig gewerkt op sociale beleidsterreinen binnen de overheid. Mijn interesse ligt op het terrein van besluitvormingsprocessen binnen huishoudens en (gezins)sociologische vraagstukken. Voorbeelden uit die tijd zijn een praktijkonderzoek naar de ondersteuningsbehoefte van zelfstandig wonende ouderen (70-plussers) in een Brabantse gemeente en een onderzoek naar het verschijnsel echtscheiding. Ik was onder andere werkzaam als de eerste emancipatiemedewerkster bij een Gelderse gemeente.

Nieuwe uitdagingen

Vanuit een behoefte aan verandering en vernieuwing ben ik daarna terecht gekomen in het zelfstandig ondernemerschap. Ik heb een winkelconcept ontwikkeld voor lifestyle producten (pand in hartje Arnhem) en heb dit later omgezet in een coaching- & counseling concept gericht op een gezonde lifestyle. Door een heftige gebeurtenis ben ik destijds niet aan de slag gegaan als coach/counselor maar ben ik in het onderwijs terecht gekomen als docent Huishoudkunde en Engels.

Échte behoefte

Vol overgave en passie heb ik mijn werkzaamheden als docent kunnen uitvoeren totdat ik uiteindelijk na veertien jaar lesgeven in een burn-out terecht kwam. Een donkere periode, waarin ik een zwak lichtje zag branden, dat mij op het pad in de goede richting bracht. Mijn ‘lichtpunt’ en échte behoefte naar meer zelfontplooiing. Ik ben gestart met een Educatieve Masteropleiding (Engels). Met name de rijke ervaring van wat leren-leren voor je kan betekenen om verder te komen als er hobbels op de weg zijn heeft mij gesterkt. Door tegenslagen lerend op te pakken, vergroot je je slagkracht en persoonlijke effectiviteit. Na je schooltijd moet je de vragen in het leven zelf gaan oplossen, een leven-lang-leren. Dat betekent investeren. Het is van onschatbare waarde om JEZELF TE LEREN HELPEN en JEZELF TE KUNNEN COACHEN door het versterken van je probleemoplossend vermogen.

‘Doe-het-zelf’ aanpak

Leren houdt nooit op als je de regie wilt blijven voeren over je eigen leven. Het aanleren van vaardigheden, om je probleemoplossend vermogen te vergroten, speelt hierin een belangrijke rol. Dit werd nog eens onderstreept door het praktijkonderzoek dat ik heb uitgevoerd naar zelfsturing; zelfontplooiing en zelfwaardering in relatie tot motivatie van (jong)volwassenen die betekenisvol onderzoekend aan de slag zijn gegaan. Met dit onderzoek heb ik mijn Educatieve Masteropleiding (MEd) zeer verdienstelijk mogen afronden. Je kracht (her)vinden door zelfontplooiing om, ondanks tegenslag en belemmeringen, vooruit te gaan is nu mijn missie.

Mijn missie

Niet iedereen maakt zijn dromen waar. Het zou jammer zijn dat je niet verder komt, omdat je dénkt dat je iets niet kan. Ik kan je helpen.

Graag wil ik mijn expertise DELEN MET JOU door al lerende, inzichtelijk te maken waar jouw échte behoeften liggen; belemmeringen oplossingsgericht aan te pakken en concreet aan de slag te gaan met datgene waar je (on)bewust naar op zoek bent. Jóuw leerproces begeleiden om jouw dromen waar te maken is mijn missie.

Hoe kan ik JÓU HELPEN stappen te zetten in de goede richting?

  • Mijn verstand zegt het één
  • Mijn gevoel zegt het ander
  • Wandelcoaching geeft richting

Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO)

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor beroepscoaches (NOBCO). Voor mijn eigen professionele groei als coach, maak ik gebruik van het professionaliserings instrument.

Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.